space
Aielo de Malferit presentarà “Diari de Silencis. La història de Paulette Weil”
space
Aielo de Malferit presentarà “Diari de Silencis. La història de Paulette Weil”

11/02/2022

Aielo de Malferit presentarà “Diari de Silencis. La història de Paulette Weil” 

 

Una novel·la biogràfica d’una ciutadana del món, governanta, mànager i musa del músic i compositor Amalio Juan

 

El proper 4 de març l’Ajuntament d’Aielo de Malferit presentarà, de la mà de l’aielonera Mariló Sanz Mora, la biografia novel·lada  “DIARI DE SILENCIS. La història de Paulette Weil”.

La història de Paulette Weil”, està basada en documentació d’arxius i els records de la neboda  i hereva de Paulette, Adela Mas Juan.

Si l’octubre passat la localitat ja homenatjava a la figura dels músic i compositor Amalio Juan, en aquest any en el què Aielo ostenta el guardó de Capital Cultural Valenciana, seguirà recordant-lo en diverses accions i visibilitzant  la que va ser la seua companya durant tota la vida, Paulette Weil.

L’acte tindrà lloc a partir de les 18’15 hores al Pati de la Biblioteca Municipal Degà Ortiz i Sanz (Passeig de l’Eixample). Aprofitant la presentació de l’obra, s’inaugurarà una exposició fotogràfica retrospectiva sobre Paulette on  veuran la llum per primera vegada fotos de Paulette junt a un jove Amalio i altres de més adults amb familiars.  

Hi ha molts qualificatius per descriure la protagonista de l’exposició i de la novel·la: es pot dir que Paulette era francesa però també ciutadana del món, que va ser governanta i mànager, sempre generosa, molt valenta, intel·ligent..., va ser soldat combatent de la Resistència Francesa i supervivent dels camps de concentració nazis, va ser jueva i després catòlica..., i des dels vint anys, la musa d’Amalio.

Des de l’Equip de Govern Municipal s’ha destacat la importància de mostrar i mantenir viva la història i la vida les persones que han contribuït a fer d’Aielo un poble ric a nivell cultural i de patrimoni. “És una tasca que no em de deixar de banda” apuntava Juan Rafael Espí, Alcalde de la localitat.

 

ENCARA NO TENS LA NOSTRA APP?
Descarrega-te-la per estar informat!
Android
iOS
space

CONTACTA AMB NOSALTRES

Telèfon:  962363010
Email:  servicismunicipals@appaielo.es
Adreça:  Plaça Palau 1, - 46812, Aielo de Malferit (València)

space
Facebook1 Facebook1 Facebook1
ESVEU apps developers 2015 ©